Advocaat: ‘Terechte overwinning’

25 november 2018

Hoofdtrainer over 5-0 winst op De Graafschap. 

FC Utrecht won vandaag overtuigend met 5-0 van De Graafschap. Na afloop van dit duel schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie van hoofdtrainer Dick Advocaat.

“We hadden De Graafschap de afgelopen weken geanalyseerd en daarbij viel het op dat, met het systeem dat zij gebruiken, het vervelend is om tegen ze te spelen.” De hoofdtrainer van FC Utrecht heeft daarom wat wijzigingen toegepast. “Daarom hebben wij het iets aangepast. We wilden gelijk druk zetten, dat ze niet eruit konden komen en dat we de spitsen lam konden leggen. Dat ging de eerste helft erg goed.”
 
“Dan heb je geluk dat je binnen 25 minuten uit twee standaardsituaties twee goals maakt en snel de eerste goal maakt. Daardoor is de wedstrijd gespeeld en begin je de tweede helft wat slapper dan normaal. Hierdoor kwam De Graafschap iets terug in hun spel, zonder dat ze al te gevaarlijk werden. Toen we de wissels brachten kwam er weer wat jus in het elftal en dat resulteerde in twee goals van Venema. Een terechte overwinning met momenten uitstekend voetbal van FC Utrecht.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres