het was vandaag een mooi affiche op het Zuiderpark. In de eerste editie, dit najaar, moest Utrecht, welswaar meteen gehavende ploeg, zijn meerdere erkennen in de Hofstedelingen.

Vandaagwaren de rollen, zeker de eerste 20 min, volledig omgedraaid. Vanaf de allereerste minuut vlogen onze jongens er bovenop. ADO kreeg geen enkeleruimte en opbouwen was er al helemaal niet bij.Hetwas een genot om naar te kijken. De uitgangspunten waren helder. Lef enagressie maar vooral passie waren de ingredienten. In de 11de minuut werd de spits van FC Utrecht vanaf het middenveld prachtig bediend. Het schoot de bal rechts van de keeper strak in het net. Een zeer verdiende voorsprong.ADO was niet te herkennenin de beginfase. In de 13de minuut volgde een prachtige aktie vanaf wederom rechts, de bal verdween op de paal naar de zijkant . Een 100% kans en eigenlijk had het 2-0 moeten staan.ADObegon zich te herpakken. Zeker in eindfase van de eerste helft, heel voorzichtig de wedstrijd naar zich toe te trekken.

In de 2de helft een compleet ander ADO, zeer aanvallend.Het spel golfde op- en neer. Bijna alle aanvallen van beide teams strandden voor de 16 meter. De 1-1 in de 61ste minuut viel op een hele knullige manier. Niet goed communiceren met elkaar was dat bij een ingooi vanaf de cornervlag de rechtsbuiten van ADO gewoon langs de achterlijn de bal kon voorzetten. Een grote domper.FC Utrecht herpakte zich onmiddelllijk . Je merkte dat beide teams heel veel gegeven hadden en dat sommige spelers op hun tandvlees liepen. In de 70+2 pakt Utrecht alsnog de drie punten. Na rommelig uitverdedigen van de ADO middenvelderkreeg een Utrecht speler een 100% kans. In de scrimmage die daarop volgende werd uiteindelijk toch gescoord. Een geweldige prestatie van O14. Er werd zeker de laatste fase, ondanks de teleurstellende 1-1 doorgeknokt.

Een betere competitiestart konden wij ons niet wensen en de blijdschap na afloop was dan ook heel groot.