Acht talenten tekenen eerste contract

27 mei 2016

Vrijdag 20 mei 2016 hield FC Utrecht een bijeenkomst in de kleedkamer van het eerste team in Stadion Galgenwaard voor nieuwe jeugdige spelers die hun eerste contract tekenden. Dit zijn spelers afkomstig uit de FC Utrecht Academie, én spelers die vanuit de scouting van buitenaf komen en volgend seizoen aansluiten bij Jong FC Utrecht. Allen werden geïnterviewd door Radio M-verslaggever René van den Berg. Het werd een prachtige uitzending. De opname was in de kleedkamer van het eerste elftal, in aanwezigheid van familie, zaakwaarnemers, verantwoordelijken en technische staf. Zo waren Wilco van Schaik en Erik ten Hag ook aanwezig. 

Henny Lee, Hoofd Opleidingen, verzorgde de aftrap van deze speciale gelegenheid en verwoordde dit als volgt: “Ik sta hier met trots, omdat we zeven talentvolle spelers aan ons hebben kunnen verbinden. Een nieuwe lichting krijgt een kans. Vijf daarvan hebben wij als jeugdopleiding zelf langdurig opgeleid. Deze nieuwe contracten zijn de verdienste van de spelers zelf, de staf, maar ook van de ouders en zaakwaarnemers. We houden deze bijeenkomst symbolisch in de kleedkamer van het eerste, want daar kunnen deze jongens uiteindelijk terecht komen.” 

Vervolgens verzorgde René van den Berg op zijn unieke wijze, vol leuke anekdotes de interviews met de spelers, die in drie groepen aan tafel kwamen zitten. 

Eerst kwamen drie jeugdspelers uit de eigen gelederen aan bod. Zij zijn getraind door Ruud Heus én een specifieke trainer voor verdedigers:
Mohamed Mallahi (017)
Dereck Darkwa (017)  
Junior van der Velden (019) 

Vervolgens werden twee jongens uit de eigen gelederen, die inmiddels opgeleid zijn naar Jong FC Utrecht geïnterviewd. Zij zijn getraind door Robert Wijnands:
Tim Brinkman (019) 
Mitchell v. Rooijen (019)  

Tenslotte waren drie nieuwe spelers van buiten FC Utrecht aan de beurt. Zij worden door Robin Pronk getraind:
Joost Meendering (18 jaar, overgestapt van Hollandia)
Maarten Peijnenburg (19 jaar, overgestapt van PSV)
Jan-Willem Tesselaar (18 jaar, overgestapt van AZ)

Afsluitend kwamen de verantwoordelijken aan het woord. Dat zijn assistent technisch manager Jordy Zuidam en  Henny Lee, Hoofd Opleidingen, verantwoordelijk voor de gehele jeugd 09 t/m 019 aan het woord.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres