Xanthi-FC Utrecht 1-2

4 augustus 2007

FC Utrecht heeft zaterdag in Soest de oefenwedstrijd tegen het Griekse Skoda Xanthi met 2-1 gewonnen via treffers van Tim Cornelisse en Robin Nelisse.

De openingsfase in Soest was voor Xanthi, maar al na negen minuten opende Cornelisse de score voor FC Utrecht. De verdediger kopte een hoekschop van Broerse binnen. Daarna ging de wedstrijd in de eerste helft gelijk op. Grandel, die tegen zijn oude club keepte, greep een paar keer goed in maar kon niet voorkomen dat Xanthi na ruim een half uur weer op gelijke hoogte kwam.

Daarna ging een schot van Caluwé net over en zette Sanmartean de fraaiste aanval van de middag op. De Roemeen, die voor het eerst speelde dit seizoen, vond met zijn pass Broerse die een Griekse tegenstander op het verkeerde been zette waarna de inzet van Keller rakelings over het doel verdween. In de slotfase van de eerste helft voerde Xanthi de druk op. Grandel verrichtte in die fase wederom een fraaie redding. 

Bij het begin van de tweede helft bleven Caluwé, Sanmartean en Van Dijk in de kleedkamer achter. Hun vervangers waren Kopteff, Vandenbergh en Somers.  Later maakten ook Rossini en Maayen hun opwachting. Net als in de eerste helft sloeg FC Utrecht ook in de tweede 45 minuten snel toe. Een vrije trap van Broerse belandde via de kruising voor de voeten van Nelisse. De aanvaller zette zijn ploeg in de rebound op voorsprong. Daarmee stond Broerse aan de basis van beide treffers. Het restant van de tweede helft kende verder weinig hoogtepunten meer. 

Xanthi eindigde afgelopen seizoen op de tiende plaats in de Griekse hoogste afdeling. Het team van de Belgische trainer Emilio Ferrera oefende eerder deze week ook tegen FC Twente en Heerenveen en verloor die duels met respectievelijk 2-1 en 3-2. 

Het duel met Xanthi was het voorlaatste oefenduel uit de voorbereiding. Volgende week zondag speelt FC Utrecht, een dag na de Open Dag, in Stadion Galgenwaard de traditionele openingswedstrijd. Tegenstander is dan het Spaanse Espanyol. Een week later begint voor FC Utrecht de competitie met de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. 

Opstelling FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Dickoh, Keller, Pieters, Caluwé (46. Kopteff), Van Dijk (46. Somers), Broerse, Sanmartean (46. Vandenbergh), George (82. Maayen), Nelisse (60. Rossini)

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres