Winst in extremis voor FC Utrecht O14

12 januari 2019

Het venijn zit bij O14 werkelijk in de staart.

Lang zag het er naar uit dat Feyenoord na 2 nederlagen tegen FC Utrecht dit maal wel aan het langste eind zou trekken. Degenen die dit verwachtten hadden niet gerekend op een sterk staaltje teamgeest en doorzettingsvermogen.

Nadat de Domstedelingen al snel door risicovol balverlies op een 1-0 achterstand waren gekomen was het Alvaro Henry die zijn eigen fout goed maakte en in een counter (zelf opgezet) niet lang erna de 1-1 aantekende.

Dit bleek ook de ruststand nadat de eerste helft weinig kansen aan beide kanten te zien waren. Feyenoord probeerde het met crosspasses op de linkerspits maar kon hierdoor niet gevaarlijk genoeg worden. Ook de Utrechters wisten weinig gevaarlijk te worden.

Na rust een zelfde scoreverloop: Feyenoord kwam op 2-1 na een scoort van scrimmage. De Utrechters konden opnieuw beginnen en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Elvic Jager werd ingebracht en die zorgde direct voor een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van de Rotterdammers. Feyenoord hinkte op 2 gedachten en ging niet overtuigend voor een 3-1 voorsprong.

Één minuut voor tijd kreeg Adam een vrije trap die hij van ver onberispelijk achter de grote doelman schoot en de Utrechters in extase bracht. Een gemiddelde ploeg zou het punt koesteren, maar niet dit FC Utrecht onder 14. Het was Rayyan Koubini die met alle macht een geweldige sliding inzette en daarmee Elvic een kans verschafte die daarop onreglementair naar de grond werd gewerkt in het strafschopgebied. Cool als een aanvoerder betaamt nam Jesse van de Haar de penalty en schoot in de allerlaatste seconde van de wedstrijd FC Utrecht naar de zege. 2-3.

Het bleek de derde zege van FC Utrecht tegen Feyenoord o14 dit seizoen. De overwinning werd gevierd tezamen met de blije en trotse ouders.

Aanstaande dinsdag staat weer een wedstrijd op het progamma tegen Saestum o15-1. Een wedstrijd waarin weer gestreden wordt voor de overwinning.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres