Weer gelijkspel FC Utrecht O19

8 december 2018

O19 kan nu wel leven met puntendeling.

En weer speelde FC Utrecht O19 gelijk. Gaf de ploeg vorige week de overwinning bij NEC nog uit handen, vandaag had het geluk dat er een punt aan het duel tegen AZ werd overgehouden. AZ speelde het spel veel slimmer, wist elkaar veel beter te vinden én speelde de bal naar de juiste kleur. Wat dat betreft was het bij de thuisploeg allemaal een streepje minder. Toch kon AZ, over het geheel genomen niet domineren.

AZ was nog niet écht gevaarlijk geweest, toen het in de 10e minuut een penalty kreeg van de matig tot redelijk fluitende scheidsrechter Erkens. Samir Ben Sallam trok zijn tegenstander bij een corner naar de grond en de leidsman wees onverbiddelijk naar de stip. Een juiste beslissing, zo bleek, waar tegenover gaandeweg de wedstrijd jammer genoeg een aantal dubieuze stonden. Het was een domme actie van Ben Sallam, waarmee hij zijn ploeg behoorlijk benadeelde. Thijs Oosting tekende voor de 0-1 en de thuisploeg kon in de achtervolging.

AZ had het overwicht, heerste op het middenveld maar wist dat voorin niet in klinkende munt om te zetten. De thuisploeg moest echt aanzetten om in de wedstrijd te blijven. Dat lukte bij vlagen, maar bij vlagen ook niet. 

FC Utrecht kwam in de 25e minuut op gelijke hoogte uit een corner van Giovanni de la Vega. Dino Janssen kwam goed voor zijn tegenstander bij de 1e paal en wist zo de bal achter doelman Mees Bakker te werken. De 1-1 was tevens de ruststand.

Terug in de kleedkamer hamerde trainer Robert Wijnands er op, dat er wel wat meer gif in het spel mocht worden gebracht. Het was allemaal vrij vlak. De tegenstander kon en mocht alles, zonder dat daar iets tegenover stond. Dat vooral kon vele malen beter.

AZ startte de 2e helft furieus. Zij gingen meteen op zoek naar de voorsprong. Doelman Joey Houweling kon dan ook aan de bak. Hij hield zijn ploeg op de been met 2 hele fraaie reddingen. Soms was het aan Utrechtse kant defensief chaotisch. Daar kon AZ niet van profiteren, en dat was een geluk voor de thuisploeg. Eigen falen, Joey Houweling én de paal stonden de bezoekers in de weg.

Een lichtpuntje vanmiddag was de rentree op de velden van Raymond Huizing. De verdediger is weer terug, na maandenlange te hebben gerevalideerd van een gebroken sleutelbeen.

De trainer tenslotte, na afloop in de catacomben:
"Ik denk dat een gelijkspel vandaag voor ons het maximaal haalbare was. We hebben hard gewerkt, maar het was voor de volle buit niet goed genoeg. Zo eerlijk moet ik zijn. Ja goed, wij kunnen en wij moeten gewoon beter. AZ kon er vanmiddag niet van profiteren en dat is onze verdienste geweest. Dat dan weer wel."

FC Utrecht O19 - AZ O19 1-1
10. 0-1 Thijs Oosting
25. 1-1 Dino Janssen

FC Utrecht O19
Joey Houweling, Mark Pabai, Rick Meissen, Reda Akmum (87. Raymond Huizing), Djevencio van der Kust, Rida el Barjiji, Yassin Nasser (59. Yassine Tekfaoui), Samir Ben Sallam, Dereck Darkwa (77. Rivillinio Neslo), Giovanni de la Vega, Dino Janssen.
 

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres