Wedstrijdverslag Jong Ajax - Jong FC Utrecht

28 augustus 2007

Jong FC Utrecht verloor maandag de seizoensouverture tegen Jong Ajax (2-1). Alje Schut maakte in dat duel zijn rentree.

Schut bleef maandag ruim tachtig minuten keurig op de been. Vlak voor tijd werd hij gewisseld door Mike van der Kooy. Ook Kees van Buuren en Peter Kopteff speelden mee.

In de eerste drie minuten moest keeper Wesley de Ruiter direct twee keer handelend optreden. Aan de andere kant kreeg Frank van der Zwan na negentien minuten een goede kans. De FC Utrecht spits creëerde zelf een vrije doortocht naar het doel, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van Ajax. Tien minuten later claimde FC Utrecht vergeefs een penalty na een handsbal in het Amsterdamse strafschopgebied. In de ogen van de scheidsrechter was er geduwd door een speler van FC Utrecht. Ajax behield het overwicht. Vooral Sarpong, Vertonghen en Anita waren dichtbij de openingstreffer. 

Na rust ging FC Utrecht wat meer op de counter spelen. Dat pakte beter uit. Al kwam Ajax na zes minuten in de tweede helft op voorsprong na ongelukkig verdedigen van FC Utrecht. In de 62e minuut maakte Mohammed Faouzi er met een fraaie 1-1 van. Het werd daarna een open wedstrijd, waarin beide ploegen voor de winst gingen. De beste kansen waren voor Ajax, maar uitblinker De Ruiter stond steeds een doelpunt in de weg. Totdat hij vijf minuten voor tijd kansloos was op een inzet van invaller Marvin Hasselbaink: 2-1.

Donderdag staat de eerste bekerwedstrijd op het programma: de uitwedstrijd tegen Jong VVV Venlo. Volgende week maandag speelt Jong FC Utrecht in de wteede speelronde van de competitie thuis tegen Jong Sparta Rotterdam.

Opstelling Jong FC Utrecht: Wesley de Ruiter, Kees van Buuren, Alje Schut ( 82e min. Mike van der Kooy), Ramon Leeuwin, Nick Kuipers, Tony Tol, Ingmar Maayen, Jahrizinho Valentijn ( 88e min Sebastian van Kammen), Peter Kopteff, Frank van der Zwan, Mohammed Faouzi.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres