Vrouwen FC Utrecht winnen in Tilburg

7 september 2007

Het vrouwenteam van FC Utrecht won donderdag in de tweede speelronde met overtuigende cijfers. In Tilburg werd Willem II met 5-0 verslagen.

FC Utrecht speelde een zeer sterke eerste helft in Tilburg voor 1500 toeschouwers. Binnen vijf minuten kon rechtsbuiten Versteegt op de keepster van Willem II af gaan, maar haar schot belandde recht in de handen van de Tilburgse doelvrouw. Dit liet Versteegt zich geen tweede keer gebeuren. Bij een vrijwel identieke situatie een paar minuten later schreef zij geschiedenis door na een mooie crosspass van De Vries het eerste doelpunt voor FC Utrecht te scoren.   

FC Utrecht liet in de eerste helft blijken op de flanken over veel kwaliteit te beschikken. Vooral over de linkerkant zorgde FC Utrecht voor veel gevaar. Smith blonk uit, maar ook linksback De Vries kwam vaak in de gelegenheid de achterlijn op te zoeken en voor te geven.

Willem II kon daar weinig tegenover stellen. Een enkele keer kon aanvoerster Maes door het midden ver op komen, maar zij stuitte toch op de Utrechtse verdediging of had geen afspeelmogelijkheden. Willem II maakte het zichzelf vooral lastig door achterin te gaan voetballen. Zo zorgde keepster Dugardein voor lichte paniek onder het thuispubliek door de bal niet goed weg te werken. FC Utrecht aanvoerster Louwaars oefende op dat moment veel druk uit, waardoor ze een corner meekreeg.   

In de 27e minuut liet FC Utrecht mooi combinatievoetbal zien. De Vries paste op Louwaars, die vervolgens wederom een steekpass gaf op Versteegt. Laatstgenoemde werd echter door Jacobs aan haar shirt getrokken, waardoor de aanval stokte. Jacobs kreeg terecht een gele kaart. Uit de vrije trap die uit de overtreding volgde werd bijna gescoord. Van den Boogaard schoot hard, maar  rakelings over.

Tien minuten later mocht voorstopper Kwakkenbos, maar nu vanaf de rechterkant, een vrije trap nemen, die ze wel op fantastische wijze wist te benutten. 0-2.   FC Utrecht bleef aanvallen. Versteegt vergrootte de voorsprong voor FC Utrecht tot 0-3 door vanaf de zestienmeterlijn de bal in de linkerhoek te schieten. Vlak voor het rustsignaal mocht Kwakkenbos opnieuw een vrije trap nemen, ditmaal vanaf circa 25 meter. En wederom was het raak: een fraai hard en hoog schot in het net: 0-4.   

De tweede helft zagen te supporters weinig van het tot dan toe oppermachtige FC Utrecht terug. Willem II was beduidend sterker uit de rust gekomen, maar kwam niet echt dichtbij het doel van FC Utrecht. Vugts was dicht bij een treffer, maar schoot over. FC Utrecht leidde vaker balverlies en maakte meer overtredingen. Een inzet van Louwaars de lat. Tegen de verhouding in scoorde FC Utrecht 7 minuten voor tijd toch nog een keer via een uithaal van Hoogendijk. Willem II kon de eer niet redden, ondanks de stevige uithaal van Vugts in de 85e minuut. FC Utrecht doelvrouw Christ redde bekwaam 

Statistieken  

Opstelling FC Utrecht: 1. Christ, 2. Kuipers, 3. Verrips, 6. Hoogendijk, 8. van den Boogaard, 10 Louwaars, 11 Versteegt, 12 De Vries, 17 Snoeck, 21 Smith, 24 Kwakkenbos.   

Wissels FC Utrecht: 23. Loeff voor 2. Kuipers (45e minuut), 22. Van Vliet voor 11. Versteegt (65e minuut), 15. Bakker voor 3. Verrips (75e minuut)   

Opstelling Willem II: 1. Dugardein, 4. Coehoorn, 6 De Cock, 7 jacobs, 8 Maes, 9 Vugts, 10 stevens, 11 Fraikin, 15 Slegers, Valentijn, 22 Thijs   

Wissels Willem II: 12. Kokacinar voor Coehoorn (45e minuut) en 14. Harmsen voor 10. Stevens.(65e minuut)

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres