Vitesse-FC Utrecht 2-2

30 december 2007

FC Utrecht en Vitesse deelden zondag de punten. FC Utrecht kwam in Arnhem tot twee keer terug van een achterstand. Op FC Utrecht.TV de reacties na afloop van onder andere debutant Nick Kuipers.

FC Utrecht keek al binnen drie minuten tegen een achterstand aan in het Gelredome. Gommans schoot een voorzet vanaf de rechterflank van Kolk in één streep langs Vorm.

Na die bliksemstart brak er een fase aan waarin FC Utrecht het betere van het spel had en Vitesse teruggedrongen werd op eigen helft. Het leverde een schotkans op voor Kruys die naast het doel ging. En in de zestiende minuut de gelijkmaker. Deze kwam enigszins gelukkig tot stand. Een uithaal van Dickoh raakte op weg naar het doel Nelisse, waardoor de bal van richting veranderde en doelman Velthuizen op het verkeerde been stond.

Na die 1-1 was het vervolg van FC Utrecht in de eerste helft een stuk minder. Mogelijkheden dwong de ploeg van Van Hanegem ook niet meer af voor rust. Ook Vitesse speelde niet hoogstaand, maar werd nog wel enkele malen gevaarlijk. Zo had Vorm de nodige moeite met een hard schot van Janssen, raakte Junker de buitenkant van de paal en schoot Kolk in kansrijke positie over.

Net als in de eerste helft liet FC Utrecht zich ook in de derde minuut van de tweede helft weer verrassen. Wederom kwam de voorzet vanaf de rechterkant van Kolk. Dit keer stond Junker klaar om af te ronden.

Het zag er lange tijd niet naaruit dat de voorsprong van de thuisclub in gevaar zou komen. Maar FC Utrecht had maar een kans nodig om langszij te komen. Doelman Velthuizen kreeg geen grip op een vrije trap van George. De bal kwam voor de voeten van Keller, die met een listig hakje Loval in staat stelde de 2-2 binnen te tikken. 

In de slotfase was FC Utrecht nog het dichtst bij de zege, maar George en in tweede instantie Nelisse stuitten op Velthuizen. De voorzet kwam van invaller Nick Kuipers. Hij maakte een kwartier voor tijd zijn opwachting en kon terugkijken op een prima debuut.

Sânmartean zat zondag op de tribune. De Roemeen was niet wedstrijdfit bevonden.

De spelers zijn de komende vijf dagen vrij en komen zaterdag weer bijeen voor een oefenwedstrijd tegen Emmen. Een week later, op zondag 13 januari, hervat FC Utrecht de competitie met de thuiswedstrijd tegen Heerenveen.

Score: 3. Gommans 1-0; 16. Nelisse 1-1; 48. Junker 2-1; 65. Loval 2-2 
Toeschouwers: 18.773
Arbiter: Luinge
Geel: Kruys (FC Utrecht); Gommans (Vitesse)

Opstelling FC Utrecht: Vorm,Cornelisse,Keller,Dickoh,Pieters,Kruys,Van Dijk,Caluwé(Somers/32),Loval (Kuipers/73),Nelisse(Rossini/80),George

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres