Voeding & Gezondheid

FC Utrecht werkt met een voedingsplan voor alle elftallen van de club. Van FC Utrecht O12 tot en met het eerste elftal. In dit voedingsplan worden de doelstellingen omschreven met betrekking tot het onderwerp voeding (incl. vocht) en gezondheid, in relatie tot het bedrijven van (top)sport.

Categorisering en subdoelen
De elftallen binnen FC Utrecht zijn onderverdeeld in een aantal categorieën, die elk hun eigen subdoelen kennen, als het gaat om voeding en gezondheid.

Groep I bestaat uit de teams O9 t/m O13 (D1). De subdoelen van deze groep zijn het aanleren van de basisprincipes van voeding en ge zondheid, en de basisprincipes van een goede dagindeling. Daarbij wordt gesproken over het verminderen van de kans op ziekten en blessures.

FC Utrecht O14 (C2) t/m O17 (B1) vormen groep II. Bij deze categorie staat, naast de bij groep I besproken subdoelen, ook het gericht halen van optimaal rendement uit trainingen en wedstrijden centraal.

Bij de teams die behoren tot groep III, O19 (A1) t/m O23 (Jong FC Utrecht), gaat FC Utrecht een stap verder. Hier ligt de focus naast eerder genoemde onderdelen op het bereiken en onderhouden van een ideaal gewicht.

Hoofdtermen
In het voedingsplan van FC Utrecht worden drie hoofdtermen onderscheiden: basis, specifiek, sportspecifiek.

Basis
De basisprincipes zijn gericht op het dagelijkse voedingsplan van de speler, waarin aandacht is voor de behoeften van het opgroeien alsmede het creëren van een gezonde levensstijl.

Specifiek
Naast de basisprincipes komt ook een meer specifieke benadering, gericht op het bedrijven van (top)sport (veelal in combinatie met school/opleiding), aan de orde bij FC Utrecht. Hierbij worden de richtlijnen voor het gebruik van de verschillende voedingsstoffen duidelijk ingevoerd.

Sportspecifiek
Naast de basis- en specifieke benadering, wordt bij FC Utrecht aandacht besteed aan de manier waarop je, gericht op voetbal, de verschillende voedingsstoffen kunt inzetten. Ook worden bij de sportspecifieke benadering de voedingssupplementen geïntroduceerd.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres