Studie

De FC Utrecht Academie leidt jeugdvoetballers breed op. Hierbij gaan topsport en onderwijs hand in hand. Ferdi ten Ham is als studiecoördinator in dienst van FC Utrecht. Met zijn achtergrond als ambulant begeleider in het onderwijs en jarenlange ervaring als docent geeft hij inhoud aan de balans tussen studie en topsport in de FC Utrecht Academie.

Om de balans tussen topsport en studie te vinden en te bewaken, werkt FC Utrecht samen met de partnerscholen: Oosterlicht College OBS De Voorhof, VSO De Linie, ROCMN en de HU. De studiecoördinator van FC Utrecht is elke week een dagdeel aanwezig op het Oosterlicht College om met spelers en docenten te spreken. Houding, gedrag en studieresultaten zijn hierbij een vast item.

Daarnaast heeft ieder team een studiebegeleider die het contact onderhoudt tussen speler, ouders en mentor van de school. Belangrijk is te vermelden dat de jeugdspelers van FC Utrecht twee zaken goed moeten zien te combineren: school en voetbal. FC Utrecht vindt de kwaliteit van onderwijs erg belangrijk. Daarom kiest FC Utrecht voor de samenwerking met de hiervoor genoemde school. Tijdens de intake van spelers wordt dit ook besproken.

Spelers die een andere school bezoeken, worden begeleid door studiebegeleiders, die het contact onderhouden tussen speler, ouders en de mentor van de school. 

Vanaf O16 wordt zes keer per week overdag getraind. Om het gemis van lesuren te compenseren, wordt op dinsdag en donderdag tussen de trainingen huiswerkbegeleiding gegeven aan deze spelers. Hiervoor worden studenten ingezet vanuit het samenwerkingsverband met Hogeschool Utrecht onder leiding van een gekwalificeerde docent.

Spelers van FC Utrecht dienen onderwijs te volgen zolang de leerplicht voor hen van toepassing is. Daarnaast stimuleert FC Utrecht spelers tot het minimaal behalen van een startkwalificatie.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres