Fysieke training

Fysieke training is een wezenlijk onderdeel van een moderne voetbalacademie geworden. Dit specialisme dient de speler optimaal voor te bereiden om te kunnen voldoen aan de eisen van het hedendaagse profvoetbal. Het grote aantal wedstrijden dat gespeeld wordt, vereist een optimale conditionele en fysieke gesteldheid. Pas wanneer dit in orde is, kan aan de wedstrijd- en trainingsbelasting worden voldaan.

Bij jeugdspelers is het vooral van belang de grondmotorische eigenschappen te optimaliseren, zodat deze op een voetbalspecifieke manier toegepast kunnen worden. Begrippen als kracht, snelheid, coördinatie, flexibiliteit en uithoudingsvermogen zijn allemaal essentiële factoren wanneer ze vertaald worden naar het voetbalspel. Evenals de looptechniek krijgt dit speciale aandacht binnen de FC Utrecht Academie.

FC Utrecht stelt het individu centraal binnen de teamsport voetbal. Dit houdt in dat bijvoorbeeld de groeiontwikkeling bijgehouden wordt, omdat deze van invloed is op de mate van belastbaarheid van een speler. Daarnaast worden periodiek testen en metingen uitgevoerd om een optimaal profiel van iedere speler te krijgen. Hierdoor krijgen de selectietrainers een beeld van de voortgang van hun spelers en kan de speler zelf werken aan zijn verbeterpunten.

De selectietrainers van de FC Utrecht Academie worden begeleid bij het planmatig geven van voetbalconditionele groepstrainingen.

De fysieke trainers bij de FC Utrecht Academie zijn Pim Koolwijk (inspanningsfysioloog/loop- en krachttrainer) Stefan Pastoor (loop- en krachttrainer midden en bovenbouw) (Zij worden ondersteund door stagiaires vanuit de Fontys Hogeschool en de Vrije Universiteit. 

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres