Van Loen en De Jong Scoren voor gezondheid

12 maart 2007

John van Loen en Jean Paul de Jong bezochten maandagochtend beide een basisschool in Utrecht  voor het project `Scoren voor gezondheid`. Met dit project willen voetballers uit de Eredivisie kinderen van basisscholen aanzetten tot een gezonde leefstijl.

Voetballers zijn vaak een rolmodel voor kinderen. Het project Scoren voor Gezondheid laat kinderen ervaren hoe plezierig het is om te bewegen en hoe lekker het is om je fit te voelen. Kinderen bewegen steeds minder. In plaats van buiten te spelen zitten zij vaker achter de (spel)computer. En ook het eetpatroon laat duidelijk te wensen over: snacks en snoep zijn heel vaak binnen handbereik. Met als gevolg dat veel kinderen te ongezond leven en vaak te dik zijn. Hoog tijd om het tij te keren. Hoog tijd voor Scoren voor Gezondheid.
Kinderen spiegelen zich graag aan idolen. Daarom werkt Scoren voor Gezondheid samen met bekende topvoetballers uit de Eredivisie. Om tot grote prestaties te komen is een gezonde levensstijl nodig. 

Assistent trainer John van Loen was op de Montessorischool Buiten Wittevrouwen waar ruim vijftig kinderen van groep 7 en 8 hem vragen stelden over gezondheid en sporten. Ook werden hem natuurlijk specifieke vragen over FC Utrecht gesteld.

Jean Paul de Jong bezocht de basisschool de Dalton in Rijnsweerd. Hij discussieerde met de kinderen over het feit dat sporten goed is voor je gezondheid. 
Er werd ook uitgebreid gesproken over voeding. Jean-Paul maakte duidelijk dat je als sporter beter bepaalde dingen niet kunt nemen. `Een snoepje op zijn tijd is niet erg, maar dat is wat anders dan een hele zak snoep. Dat is ongezond. Voor een topvoetballer is dat slecht, maar voor kinderen van jullie leeftijd is dat ook helemaal niet goed`, aldus Jean-Paul. De afsluitende voetbalquiz ging over voetbal en voeding. Het bleek dat de leerlingen van de Daltonschool goed waren ingevoerd in het voetbal. Ze wisten bijna alle antwoorden op de vragen van de ervaren FC Utrecht voetballer.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres