Teleurstellend resultaat FC Utrecht O19

10 februari 2019

"Uithuilen en opnieuw beginnen, dat is het enige wat ons rest."

FC Utrecht O19 speelde gisteren een wedstrijd met een teleurstellende resultaat. Tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen leed de ploeg een 0-1 nederlaag, en die viel behoorlijk rauw op het dak. "Ik heb een wedstrijd gezien waarin 2 ploegen niet of nauwelijks kansen creëerden. En de weinige kansen díe er voor ons waren, werden vakkundig om zeep geholpen", aldus een heel teleurgestelde trainer Robert Wijnands.

En hij had volkomen gelijk. Niet schieten in kansrijke positie als dat kan (Rivilinio Neslo), de bal afkappen op het moment dat je al voorbij je tegenstander bent (Mark Pabai). En, nog veel erger, een opgelegde kans op de 1-0 voorsprong verprutsen door een penalty niet binnen te schieten (Samir ben Sallam), waarmee een grote kans om op voorsprong te komen teniet werd gedaan. Het zijn maar een paar voorbeelden die exemplarisch waren voor deze wedstrijd. 

En sc Heerenveen? Dat deed feitelijk hetzelfde, met één groot verschil: zij benutten de hun toegekende strafschop wél. En in het vervolg van de wedstrijd beten zij zich vast in de tegenstander, en gaven daarmee aan dat zij met de 3 punten terug naar Friesland wilden. Zij lieten zien dat zij écht wilden winnen. De thuisploeg was van goede wil, maar alleen daarmee kom je er niet. Het is niet voldoende.

In de nababbel wond trainer Wijnands er geen doekjes om:"Wij gaven vandaag weinig tot niets weg en hebben tóch verloren. Hoe bizar wil je het hebben? Wij missen een penalty en zij prikken 'm wel binnen. Ja, goed. Daar kan ik geen genoegen mee nemen. De teleurstelling is groot." "Onder lastige omstandigheden hebben we zeker voldoende arbeid geleverd. Maar de eindfase, dáárin ging het niet goed, vandaag. Uithuilen en opnieuw beginnen, dat is het enige wat ons rest."

FC Utrecht O19 - sc Heerenveen O19 0-1
66. 0-1 Cain Seedorf (p)

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Mark Pabai, Raymond Huizing (87. Niciano Omzigtig), Reda Akmum (82. Tommy St Jago), Djevencio van der Kust, Rida el Barjiji, Yassine Tekfaoui, Samir ben Sallam (65. Jayden Macnack), Rivilinio Neslo, Giovanni de la Vega (77. Dino Janssen), Mehdi Lehaire (74. Zep Swijghuisen).

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres