Sterk FC Utrecht O17 pakt punt in Amsterdam

2 februari 2019

Gelijkspel tegen Ajax O17: 1-1.

Ik citeer de conclusie van trainer Rudy Jansen na het teleurstellende gelijkspel tegen PSV van vorige week: "We hadden niet de discipline om de afspraken over de veldbezetting na te komen en sommige spelers vergaten dat je het samen moet doen. Dat zal volgende week uit bij Ajax anders moeten, willen we daar een goed resultaat behalen.” Voor de wedstrijd op Sportpark de Toekomst hadden de spelers van FC Utrecht O17 de uitspraak van hun trainer in de oren geknoopt. Want vanaf het begin van de wedstrijd tegen Ajax O17 stond er een team op het veld met een goede veldbezetting. Een team dat de tegenstander bijna de gehele wedstrijd onder druk had, met een de uiteindelijke 1-1 als resultaat. En uw verslaggever zegt niets teveel als hij beweert dat als er één ploeg had kunnen winnen dan was het FC Utrecht O17 wel en dat was niet onverdiend geweest.

Met een eerdere 2-0 nederlaag in de competitie en een 5-0 nederlaag in de beker op De Toekomst tegen Ajax O17 in het achterhoofd, begon FC Utrecht O17 deze zaterdag uitstekend aan de wedstrijd. Er werd hoog druk gezet op de opbouw van de Ajacieden, en de eerste kansen waren dan ook voor de talenten uit Utrecht. Des te teleurstellend was het dan ook dat na zes minuten de eerste de beste kans van de Amsterdammers raak was. Een diepe bal werd door Utrecht aanvoerder Jens Guiting niet goed getimed en daardoor kopte hij de bal onbedoeld door richting zijn eigen doel. Ajax profiteerde via linksbuiten Zamani: 1-0.

FC Utrecht O17 zat echter goed in de wedstrijd en het uitstekend spelende middenveld met Nathan Holder, Oussama Alou en Jaden Airewele smoorde de Ajax O17-opbouw in de kiem, zodat de ploeg uit de Domstad het overwicht behield. Vlak voor rust dacht FC Utrecht O17 op gelijke hoogte te komen via Oussama Alou. De overigens uitstekende arbiter Erkens oordeelde echter dat spits Juruël Bernadina hinderlijk buitenspel stond.

Wat moest Jansen anders dan in de rust zijn spelers complimenteren en nog wat accenten benadrukken. FC Utrecht O17 bleef na rust het betere van het spel houden en na tien minuten werd dat beloond: Holder onderbrak weer eens een Amsterdamse aanval, gaf de bal listig door aan rechtsback Denso Kasius, die op zijn beurt Bernadina met een mooie steekpass wegstuurde. De strakke voorzet van de laatste werd door Özcan Yasar bij de tweede paal binnen getikt. Alhoewel Ajax O17 daarna wat gevaarlijker voor het doel van Azmi verscheen, bleef FC Utrecht O17 met druk vooruit spelen en was het meest dreigende. Tot doelpunten leidde dat echter niet meer en FC Utrecht O17 kwam uiteindelijk nog goed weg, toen een lob vlak voor tijd over het doel van de al geklopte Azmi stuiterde.

"Dat was echter niet terecht geweest", gaf een tevreden trainer Jansen aan. "Ik heb vandaag een team gezien dat de opgedragen tactiek prima uitvoerde. Bij de eerdere nederlagen in Amsterdam verloren we de slag op het middenveld. Dat was vandaag niet het geval. En het meest tevreden ben ik dat we dat bijna de gehele wedstrijd volhielden. Het tekent ook de progressie die we dit seizoen hebben gemaakt."

Volgende week staat er voor FC Utrecht O17 een oefenwedstrijd op Zoudenbalch tegen NAC Breda O17 op het programma (14.30 uur), waarna FC Utrecht O17 een week later de competitie vervolgt met een uitwedstrijd bij Vitesse O17.
 
Scoreverloop:
6. Hossein Zamani 1-0
50. Özcan Yasar 1-1

Opstelling FC Utrecht O17: 
Ahmed Azmi, Denso Kasius, Rick Meissen, Jens Guiting, Valentijn Beck, Nathan Holder, Ibrahim El Kadiri, Jaden Airewele, Juruël Bernadina (60. Fabio Hendriksen), Oussama Alou (65. Kiet Scholten), Özcan Yasar (77. Yuya Ikeshita).

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres