Project `Scoren voor Gezondheid` afgesloten

23 april 2007

Op een zonnig sportcomplex Klein Galgenwaard hebben FC Utrecht-speler Jean-Paul de Jong en trainer John van Loen maandag het Eredivisieproject `Scoren voor Gezondheid` afgesloten. De afgelopen twintig weken werkten ruim honderd Utrechtse basisschoolkinderen met De Jong en Van Loen als `ambassadeurs` van het project hard aan een gezonde leefstijl.

FC Utrecht had de deelnemende kinderen van de Montessorischool Buiten Wittevrouwen en de Daltonschool voor maandag uitgenodigd voor een afsluitende clinic én een diploma-uitreiking. Zij gingen opnieuw sporten met hun idolen en ondergingen een afsluitende fit- en gezondheidstest. De resultaten hiervan wezen uit, de profs de kinderen daadwerkelijk hebben aangezet tot een gezondere leefstijl.

Scoren voor Gezondheid is een initiatief van de Eredivisie, haar maatschappelijk partner de Sponsor Loterij en het ministerie van VWS. In het project zetten voetballers uit de Eredivisie kinderen van de basisschool aan tot een gezonde leefstijl. In Utrecht fungeren Jean-Paul de Jong en John van Loen als rolmodel voor de jeugd.

Het project startte afgelopen december met een fit- en gezondheidstest en een voetbalclinic bij FC Utrecht. Bij die gelegenheid ondertekenden de schoolkinderen een contract met de FC Utrecht-ambassadeurs, waarin zij beloofden zich twintig weken lang in te zetten voor een gezonde leefstijl. Gedurende deze periode hebben zij iedere week op school een activiteit in het kader van Scoren voor Gezondheid gevolgd. Zo is er bijvoorbeeld een kok langs geweest op school, is het drinken van water gepromoot en zijn er stappentellers uitgereikt. Als klap op de vuurpijl bezochten De Jong en Van Loen de basisscholen vorige maand nog om de kinderen te stimuleren ook na deze twintig weken door te gaan op de ingeslagen (gezonde) weg.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres