Nelisse: Uiteindelijk draait alles om winnen

1 januari 1970

Nelisse: "Uiteindelijk draait alles om winnen"

Nelisse: "Uiteindelijk draait alles om winnen", bron: fcupate.nl, 30 augustus 2005 Met slechts één punt uit drie wedstrijden is FC Utrecht het nieuwe seizoen uiterst stroef begonnen. Het grote probleem bij de ploeg uit de Domstad lijkt voorlopig voorin te liggen. Nieuwkomers Fortuné en Nelisse vormen het aanvalskoppel maar beide spelers hebben het net deze competitie nog niet gevonden. De 27-jarige Nelisse houdt de moed er echter in. "We hoeven niet te wanhopen, het belangrijkste is dat we genoeg kansen creëren", aldus de spits tegen FCUpdate.nl.

Afgelopen zondag verloor FC Utrecht in eigen stadion met 1-3 van FC Twente. De thuisploeg had duidelijk het betere van het spel, maar was in de afwerking een stuk minder effectief dan Twente. "We creëerden genoeg", blikt Nelisse terug op de wedstrijd tegen de Tukkers. "Als je zoveel kansen krijgt en je maakt ze niet, dan weet je dat het doelpunt meestal aan de andere kant valt. Het is ontzettend frustrerend, want Twente kreeg maar twee of drie kansen en die gingen er allemaal in."

Nelisse vormt bij Utrecht een aanvalskoppel met de Fransman Marc-Antoine Fortuné. In tegenstelling tot zijn periode bij AZ speelt Nelisse nu dus in een systeem met twee spitsen in plaats van drie. "Dat is natuurlijk even wennen", zegt de Rotterdammer. "Iedereen die in het team speelt moet even gewend raken aan het systeem. De samenwerking met Fortuné kan op sommige momenten wel beter. Voor de wedstrijd tegen Twente hadden we afgesproken dat hij meer aan de ene kant van het veld zou spelen en ik meer aan de andere kant. Op deze manier hebben we allebei iets meer ruimte om aangespeeld te worden. Het moet nog wat beter, maar we hebben pas drie wedstrijden gespeeld."

Vorig seizoen speelde Nelisse nog bij AZ, waar hij vooral na de winterstop kon rekenen op een vaste basisplaats. Achteraf had hij wellicht ook in Alkmaar kunnen blijven, maar spijt van zijn overstap naar Utrecht heeft de spits niet. "Het is wel even omschakelen, maar ik probeer alles positief te bekijken. Ik heb nog helemaal niet het gevoel gehad van: `goh, had ik maar bij AZ gezeten`. Helemaal niet. Het is natuurlijk jammer dat de resultaten hier in Utrecht nog even uitblijven, want alles draait uiteindelijk om winnen. We moeten punten gaan halen en de boel op de rails zetten, dan wordt alles vanzelf nog een stuk plezieriger."

"We hebben tot nu toe een beetje pech gehad, vooral tegen Twente hebben we gewoon te weinig gekregen", vindt Nelisse. "We moeten nog een aantal dingen verbeteren, maar we moeten niet alleen naar de negatieve dingen kijken. Het is zaak dat we nu punten gaan halen, dan hoeft er ook niet zoveel gepraat te worden. Dat is belangrijk. Het is veel te vroeg om nu al in paniek te raken. Natuurlijk is dit geen goede start, maar we hebben genoeg vertrouwen dat het beter kan. Het zit er gewoon in. Het is veel frustrerender als je helemaal wordt weggespeeld en zelf geen kansen creëert. Tegen Twente misten we gewoon een beetje geluk. We moeten gewoon hoop houden. Het is nog veel te vroeg om te wanhopen."

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres