Nederlaag FC Utrecht O19

24 november 2018

"Simpel niet goed genoeg".

"Niet goed genoeg". Kort en kernachtig omschreef trainer Robert Wijnands de prestatie van zijn elftal, vanmiddag op sportcomplex Zoudenbalch, tegen Vitesse O19. "Tegelijkertijd heb je óók nog eens te maken met een aantal arbitrale missers en beslissingen, die niet in ons voordeel uitpakken, een matige instelling in de 1e helft van onze kant én (niet voor het eerst dit seizoen) doelpunten die op een presenteerblaadje worden weggegeven. Zoals Mark Pabai bij het eerste doelpunt van Vitesse uitverdedigd, zo in de voeten van de tegenstander. Dat is niet het niveau dat wij willen zien."

Wijnands haalt een mix van oorzaken aan, waardoor zijn ploeg weer eens met lege handen staat. En hij heeft een punt, want als je de reeks wedstrijden tot nu toe langs de meetlat legt, dan zie je steeds hetzelfde patroon terugkomen. Dat, plus een voorhoede die hard werkt, maar weinig rendement heeft. Tel alles bij elkaar op en je komt uit op 10 punten uit 10 wedstrijden. Met nog 3 wedstrijden te gaan wordt het een hele opgave om bij de eerste 8 ploegen te komen. 

De wedstrijd tegen Vitesse dan. De eerste helft was het niveau Utrecht onwaardig. Dat het zoveel beter kan bleek wel in de tweede helft. Daar zat meer gif in, maar liep de ploeg, zoals hiervoor aangehaald, tegen arbitrale blunders en missers aan. Los daarvan: doelpunten moet je zelf maken, maar toch.

"Nog 3 finales te gaan", aldus Wijnands.

FC Utrecht O19 - Vitesse O19 1-2
32. 0-1 Richonell Margaret
68. 1-1 Rida el Barjiji
73. 1-2 Aness Serghini

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Mark Pabai, Rick Meissen, Reda Akmum, Djevencio van der Kust, Dragos Albu, Jayden Macnack (57. Yassin Nasser), Giovanni de la Vega (85. Dino Janssen), Dereck Darkwa,  Rida el Barjiji, Mehdi Lehaire (76. Rivilinio Neslo).

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres