Jong FC Utrecht wint van Jong PSV

25 september 2007

Jong FC Utrecht heeft maandag de eerste competitiezege van het seizoen behaald. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd Jong PSV met 1-0 verslagen. Lees het wedstrijdverslag en bekijk de samenvatting op FC UtrechtTV.

Door ziekte van rechtsback Kees van Buuren moest het elftal op het allerlaatste moment het elftal nog omgezet worden.Daar was vanaf de aftrap echter niets van te merken. In de 14e minuut kreeg Jasper Bolland de eerste echte kans, nadat Alje Schut de bal met het hoofd had verlengd, maar de Eindhovense verdediging kon zijn inzet nog net blokken. Vijf minuten later was het spits Frank van der Zwan die knap van zijn verdediger wegdraaide en snel inschoot, maar het was weer Roorda die met zijn voeten redding kon brengen.

In de 25e minuut viel de eerste kans voor PSV te noteren. Jelle Schijvenaars schoof de bal net naast de paal. Naast een vrije trap van Schut op een kansrijke plek (hard over) kreeg FC Utrecht in de 39e minuut de grootste kans. Na een vlot lopende aanval verscheen Mohammed Faouzi alleen voor Roorda. De doelman was echter weer de sterkste. In de rust bleef Alje Schut in de kleedkamer. Zijn vervanger was Mike van der Kooy. In de tweede helft kwam PSV goed uit de startblokken, overigens zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Wel moest FC Utrecht keeper Wesley de Ruiter bij een paar gevaarlijke corners handelend optreden.

Trainer Roy Wesseling besloot tot een tactische omzetting. Hij wisselde Jasper Bolland en Mitchell van den Beld van positie, waardoor Bolland meer aan de rechterkant kwam te spelen en van den Beld centraal op het middenveld.Het kwam het Utrechtse spel duidelijk ten goede. Vooral de spitsen Mohammed Faouzi en Frank van der Zwan kregen enkele kleine mogelijkheden.

In de 77e minuut was het eindelijk raak. Uit een corner van Mitchell van den Beld kon aanvoerder Jasper Bolland, net terug van een stevige griepaanval, raak koppen. Een verdiende voorsprong. PSV bracht enkele verse krachten in en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de spannende slotfase werd niet meer gescoord.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk op het programma.

Opstelling: Wesley de Ruiter, Tony Tol, Alje Schut ( 46e minuut Mike van der Kooy), Ramon Leeuwin, Nick Kuipers, Jasper Bolland, Mitchell van den Beld, Ingmar Maayen, Mohammed Faouzi, Frank van der Zwan ( 85e minuut Tim Oosterheert), Peter Kopteff.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres