Heerenveen-FC Utrecht 2-3

23 september 2007

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - FC Utrecht. In een uiterst aantrekkelijke wedstrijd met twee aanvallende ploegen, veel kansen en vijf doelpunten trok FC Utrecht in de slotfase uiteindelijk aan het langste eind.

Al na één minuut en zestien seconden kwam FC Utrecht op voorsprong in Friesland. George sneed door het centrum en speelde op het juiste moment in op Nelisse die de bal over keeper Vandenbussche lifte. De 0-1 was het begin van een zeer sterke Utrechtse openingsfase. Vooral George was op dreef. Met zijn snelheid kwam hij er een aantal maal goed door vanaf de rechterkant. Daarnaast ging een schot van Sanmartean maar net over het doel.

Dreiging van Heerenveen kwam tot dan toe alleen uit de in de eerste helft steeds gevaarlijk indraaiende hoekschoppen van Pranjic. Tot twee keer toe belandde de bal via Dingsdag in het doel van FC Utrecht. Beide keren werd het doelpunt echter terecht geannuleerd. Eerst werd de bal door Dingsdag met de hand in het doel geslagen. Tien minuten later belaagde hij bij zijn actie doelman Vorm.

Na die sterke eerste twintig minuten van FC Utrecht werd Heerenveen sterker. De thuisclub kreeg een paar goede kansen, maar ging daar onzorgvuldig mee om. De beste mogelijkheden waren voor Sibon en Bradley. Zij doken vrij op voor Vorm maar faalden in de afronding. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam ook FC Utrecht weer toe aan aanvallen. Nelisse werd weer goed weggestuurd maar werd nu van de bal gezet en Keller kreeg een kopkans uit een hoekschop.

Ook na rust verveelde de wedstrijd geen seconde. Heerenveen kwam vroeg in de tweede helft naast FC Utrecht. De inzet van invaller Matusiak kon Vorm nog keren, maar in de rebound rondde Bradley af. Heerenveen ging direct op jacht naar meer via wederom Bradley. Vorm gooide zich ervoor en kwam daarbij met zijn knie in botsing met de Amerikaan. De doelman speelde verder maar maakte een half uur voor tijd toch plaats voor Grandel. Eerder al was de zondag wat ongelukkig spelende Sanmartean vervangen door Rossini. Hij leek in de 61e minuut op weg naar de 1-2 na een lange bal van Broerse maar mikte in het zijnet.

Beide ploegen namen geen genoegen met een punt en gingen vol voor de zege. Nelisse maakte er vijf minuten voor tijd met een fraaie actie 1-2 van. Twee minuten later werd het via Sulejmani weer gelijk. Op miraculeuze wijze bleef de derde treffer van de Friezen uit. Nadat de bal twee keer de lat raakte, was de simpele kopbal dan toch een eenvoudige prooi voor Grandel. In de slotminuut werd FC Utrecht via een van richting veranderde vrije trap van invaller Rossini uiteindelijk de toch gelukkige winnaar.

`Hoe is het mogelijk dat we toch nog winnen`, wees John van Loen op de hectische momenten in de slotfase voor het doel van Grandel. `We hadden het geluk dat Heerenveen vandaag niet scherp was in de afronding. Heerenveen verdiende een gelijkspel.  Maar het is mooi dat wij een van onze wat veldspel betreft mindere wedstrijden dan toch weten te winnen.`  

Het betekende na vijf speelronden de tweede uitzege op rij. Waarmee FC Utrecht nu al net zoveel overwinningen op vreemde bodem heeft behaald als vorig jaar in een heel seizoen. Woensdag wacht alweer de volgende uitwedstrijd, dan speelt FC Utrecht in het bekertoernooi bij Feyenoord.

Score: 2. Nelisse 0-1; 50. Bradley 1-1; 83. Nelisse 1-2; 85. Sulejmani 2-2; 90. Rossini 2-3
Toeschouwers: 24.000
Arbiter: Haverkort 
Geel: Dickoh, Rossini (FC Utrecht); Prager (Heerenveen)

Opstelling FC Utrecht: Vorm (Grandel/60),Cornelisse,Dickoh, Keller,Pieters,Caluwé(Schut/90),Van Dijk,Broerse, George,Nelisse,Sânmartean (Rossini/54)       

Michael Dingsdag test de kwaliteit van het shirt van Leroy George.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres