Feyenoord-FC Utrecht 3-0

26 september 2007

FC Utrecht is woensdagavond door Feyenoord uitgeschakeld in het KNVB Bekertoernooi. Na een goede eerste helft verspeelde FC Utrecht in de beginfase van de tweede helft in korte tijd het uitzicht op een plaats in de volgende ronde. Bekijk de reacties na afloop op FC UtrechtTV.

De opstelling van FC Utrecht week op een aantal posities af van afgelopen weekend. Omdat Sânmartean ontbrak, mocht Vandenbergh voor het eerst in de basis beginnen. Ook Somers (voor Broerse) en Kruys (voor Caluwé) verschenen aan de aftrap. Grandel verving de geblesseerde Vorm.

De omzettingen hadden in de eerste helft geen enkele invloed op de speelwijze zoals FC Utrecht dat dit seizoen al liet zien in de uitduels. Het team van Van Hanegem combineerde ook in De Kuip heel makkelijk en bereikte regelmatig het doel van Feyenoord. Het leverde een aantal mogelijkheden op. Timmer moest redding brengen op schoten van Nelisse en George. Vandenbergh reageerde alert toen Lucius in de fout ging door direct uit te halen, maar opnieuw stond Timmer in de weg.  

De doelman van Feyenoord had in die eerste helft aanmerkelijk meer te doen dan Grandel. Pas na 38 minuten was er de eerste doelgerichte actie van Feyenoord via een schot van Makaay. Op slag van rust was er nog een inzet van Sahin. Beide pogingen waren een eenvoudige prooi voor Grandel.

De niet meer geheel fitte Nelisse bleef na rust in de kleedkamer achter. Zijn vervanger was Mohammed Faouzi, de spits van Jong FC Utrecht die woensdagmorgen pas aan de selectie toegevoegd was.

Feyenoord zette in de beginfase van de tweede helft even aan en dwong FC Utrecht snel op de knieën. Binnen acht minuten sloegen de Rotterdammers drie keer toe. Hofs kopte Feyenoord naar 1-0 en via Bruins en Makaay liep de thuisclub uit naar 3-0. Daarmee was het uitzicht van FC Utrecht op een plaats in de derde ronde verkeken. FC Utrecht haalde niet meer het niveau van de eerste 45 minuten en creëerde in de tweede helft ook geen kans meer. De uitslag had nog ruimer uit kunnen vallen als Maakay zorgvuldiger was geweest bij de open kans die hij nog kreeg. 

Een kwartier voor tijd maakte ook derde doelman Wesley de Ruiter nog zijn opwachting. Hij verving de geblesseerd geraakte Grandel.

Score: 53. Hofs 1-0; 56. Bruins 2-0; 61. Makaay 3-0  
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: Luinge
Geel: - 

Opstelling FC Utrecht: Grandel (De Ruiter/77), Cornelisse, Dickoh, Keller, Pieters, Kruys, Van Dijk, Somers, George Nelisse (Faouzi/46), Vandenbergh 

Leroy George gracieus over Bruins heen

Op de bank zaten oa. Irfan Bachdim, Alje Schut en Mohammed Faouzi

Opkomst van de spelers voor een vol vak met FC Utrecht supporters

Tim Cornelisse in duel met Bruins

Sahin met Kruys

Trainers Van Marwijk en Van Hanegem langs de kant

Kevin Vandenbergh mist een mooie kans

Kopduel tussen Bahia en Dickoh

Willem was welkom in de Kuip!

Grandel moet geblesseerd het veld verlaten

Michael Mols mocht nog even invallen tegen zijn oude liefde

Wesley de Ruiter viel verdienstelijk in

Teleurstelling bij Gregoor van Dijk na afloop van de wedstrijd

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres