FC UtrechtTV ziet beloften tweede bekerduel winnen

10 september 2007

Jong FC Utrecht won ook het tweede duel in het bekertoernooi. Na de uitoverwinning op VVV Venlo werd maandag op Zoudenbalch Jong Top Oss met 2-0 verslagen. FC UtrechtTV sprak na afloop met doelpuntenmaker Ingmar Maayen en trainer Roy Wesseling.

Door deze overwinning heeft het elftal van trainer/coach Roy Wesseling een goede stap gezet naar de volgende ronde van het toernooi om de KNVB Beker. Volgende tegenstanders in de poule zijn verder nog Jong Helmond Sport en Jong RKC Waalwijk. 

Uitgespeelde kansen waren er in de eerste helft niet voor beide ploegen. Jong FC Utrecht, zonder de zieke Jasper Bolland,de geblesseerden André Krul, Mark Rutgers,Tim Oosterheert, Sebastian van Kammen en de geschorste Mohammed Faouzi, slaagde er niet in de ploeg uit Oss zijn wil op te leggen.

In de rust besloot trainer Roy Wesseling dan ook tot een tactische omzetting. Die pakte in de tweede helft goed uit. Irfan Bachdim liftte de bal net over het verlaten doel en aan de andere kant kreeg Top Oss een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. In de 50e minuut schoot Ingmar Maayen op de lat. Een kwartier later kopte Maayen de bal tegen de onderkant van de lat, maar de terugspringende bal werd door verdediger Mike van der Kooy alsnog binnengekopt: 1-0.

Top Oss speelde vervolgens vol op de aanval, omdat de Brabanders minimaal een punt nodig hadden om uitzicht te houden op de volgende ronde. De uiteindelijke beslissing viel pas in de slotminuut uit een counter die afgerond werd door Maayen.  

Volgende week speelt Jong FC Utrecht de competitiewedstrijd uit tegen Jong NEC Nijmegen. 

Opstelling: Wesley de Ruiter, Jahrizinho Valentijn, Mike van der Kooy, Nick Kuipers, Tony Tol, Ramon Leeuwin, Jahid  Azzagari, Irfan Bachdim ( 83e min. Stefano Lilipaly), Mitchell van den Beld ( 88e min. Igor Trajkov), Frank van der Zwan ( 90e min. Evert Brouwers), Ingmar Maayen.

FC UtrechtTV sprak na afloop van de wedstrijd met doelpuntenmaker Ingmar Maayen en trainer Roy Wesseling.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres