FC Utrecht-vrouwen verliezen van de koploper

14 september 2007

De FC Utrecht-vrouwen hebben donderdagavond de derde competitiewedstrijd in de Eredivisie Vrouwen met 3-0 verloren van de koploper ADO Den Haag.

Onder toeziend oog van zo’n 1500 toeschouwers begon ADO Den Haag erg sterk. De verdediging van FC Utrecht stond meteen al onder druk. In de 4e minuut kreeg Wilmot van ADO Den Haag een kans om te schieten. Het schot miste kracht waardoor keepster Christ de bal eenvoudig kon pakken. Voor de speelsters van ADO Den Haag was het in de 13e minuut raak. Het werd 1-0 door een doelpunt van de nummer 8 van ADO Den Haag. Van Dalen scoorde fraai uit een vrije trap op 17 meter afstand. Direct na de 1-0 scoorde Louwaars bijna een tegendoelpunt door miscommunicatie van de Haagse verdediging. Het schot was net te zacht, waardoor ADO Den Haag de bal voor de lijn weghaalde.

Vanaf de 20e minuut kwam FC Utrecht beter in de wedstrijd, de combinaties liepen goed, maar echt gevaarlijk werd FC Utrecht niet. De dreiging van ADO Den Haag kwam vaak vanaf de flanken. Van Eyck wist de bal diverse keren voor het doel te krijgen. In de 35e minuut kreeg FC Utrecht een vrije trap mee. Specialist Van den Boogaard schoot gericht op het doel, maar de bal ging over.
Twee minuten later kreeg ADO Den Haag een corner mee. Met een gelukje kwam de bal terug bij Van den Bulk, die deze teruglegde op de inkomende middenvelder Wilmot. Via een boogbal maakte ADO Den Haag verrassend een doelpunt, waardoor zij de voorsprong uitbreidde naar 2-0.

Na de rust was Van den Boogaard in de gelegenheid om de achterstand terug te brengen. Helaas ging via de onderkant van de lat de bal uit het doel.
Het team van Sarina Wiegman forceerde veel corners en kon bovendien al in de 51e minuut de derde treffer maken. ADO Den Haag-speelster Van den Bulk profiteerde van een foutje achterin en bracht de stand op 3-0.

Een enkele keer probeerde FC Utrecht van afstand te schieten, maar uitgespeelde kansen waren er niet. De kracht en overtuiging ontbraken bij de vrouwen van FC Utrecht.  

Statistieken
Opstelling ADO Den Haag1. Lorsheijd, 2. Bito, 3. Van den Bulk, 4. Nooij, 5. Van den Berg, 6. Van Dalen (82, Stolk), 7. Wilmot (75, Poldervaart), 8. Legemate, 9. Van Eyck, 11. Schorel (64, Almeida), 16. Scheenaard.

Opstelling FC Utrecht1. Christ, 3. Verrips, 6. Hoogendijk, 8. Van den Boogaard, 10. Louwaars, 11. Versteegt (75, Stuart), 12. De Vries, 17. Snoeck, 21. Smith, 23. Loeff (45, Bakker), 24. Kwakkenbos.

Gele kaart: FC Utrecht, Manon Van den Boogaard

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres