FC Utrecht-Vitesse 2-4

30 september 2007

FC Utrecht slaagde er ook dit weekend niet in de eerste thuiszege van het seizoen te behalen. Zondag was Vitesse te sterk in Stadion Galgenwaard. Bekijk hier de samenvatting op FC UtrechtTV.

Na twee knappe uitzeges op rij in de competitie volgde opnieuw een teleurstellend resultaat in eigen stadion. Al in de eerste minuut speelde Keller de bal veel te zacht terug op Grandel, die voorkwam maar net dat een aanvaller van Vitesse daarvan kon profiteren.

Het was illustratief voor het aarzelende optreden van de Utrechtse defensie met name in de eerste helft. Cornelisse (ziek) ontbrak in de laatste linie. Keller schoof daarom op naar de rechtsback positie, terwijl Schut naast Dickoh in het centrum van de verdediging startte. Drie van de vier Utrechtse verdedigers hadden na één helft al een gele kaart achter hun naam staan.

Na ruim een kwartier keek FC Utrecht tegen een 0-2 achterstand aan. Een pass werd onderschept, waarna Grandel zich liet verrassen door een  afstandschot van Swerts. Twaalf minuten later belandde een hoekschop voor de voeten van Sprockel, die in de draai binnenschoot. 

Kort voor die tweede treffer van de Arnhemmers was FC Utrecht voor het eerst gevaarlijk via een individuele actie van George. De aanvaller kwam goed door en dwong met zijn uithaal Velthuizen tot een duik naar de verre hoek. De doelman van Vitesse reageerde ook alert toen Broerse zijn voet tegen een voorzet van Schut zette. Later in de eerste helft kreeg ook Nelisse nog een mogelijkheid. Tot uitgespeelde kansen uit een goed opgebouwde aanval kwam de thuisclub echter niet.

Van Hanegem greep bij het begin van de tweede helft in. Leeuwin nam de plaats in van de niet geheel fitte Keller en Somers verving Broerse. FC Utrecht probeerde meer druk te zetten, maar incasseerde vijf minuten na rust een volgende domper. Junker verzilverde een vlotlopende aanval van Vitesse. FC Utrecht had daarna twee keer geluk dat eerst Lorca en vervolgens Hai een opgelegde kans onbenut lieten. Vooral Hai faalde opzichtig.

In de 62e minuut deed Van Dijk wat terug. Hij benutte de strafschop die FC Utrecht toegekend kreeg na de overtreding van Verheagh op Sanmartean. Het bracht FC Utrecht niet meer terug in de wedstrijd. De overtuiging ontbrak daarvoor zondag. Megrelishvili vergrootte de marge weer tot drie. Nelisse maakte er vijf minuten voor tijd 2-4 van en had de uitslag in de extra tijd nog een dragelijker aanzien kunnen geven, maar hij miste de tweede strafschop van de middag.

‘Al na 34 seconden hadden we twee verkeerde passes. Dan roep je het over jezelf af’, zei Van Loen na afloop. ‘We konden vandaag ons favoriete spel niet spelen en liepen te veel met de bal. Alleen Nelisse en George haalden hun niveau. De rest was ver onder de maat. We hadden nog geluk dat Vitesse niet uitliep naar 0-6 en ons terug liet komen.’  

Score: 4. Swerts 0-1; 16. Sprockel 0-2; 50. Junker 0-3; 63. Van Dijk (strafschop) 1-3; 79. Megrelishvili 1-4; 85. Nelisse 2-4 
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: Bossen
Geel: Schut, Van Dijk, Dickoh (FC Utrecht); Megrelishvili, Verhaegh, Hai (Vitesse) 

Opstelling FC Utrecht: Grandel,Keller (Leeuwin/46),Dickoh,Schut (Rossini/72),Pieters, Van Dijk,Caluwé, Broerse (Somers/46),George,Nelisse, Sânmartean

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres