FC Utrecht-selectie bezoekt De Hoogstraat

26 april 2007

FC Utrecht-selectie bezoekt De Hoogstraat

De FC Utrecht-selectie en de technische staf brachten gisteren een bezoek aan het Utrechtse revalidatiecentrum De Hoogstraat. In het kader van de Sportief Tour 2007, waarbij jongeren met en zonder handicap elkaar ontmoeten en leren van elkaars (on)mogelijkheden, vond in De Hoogstraat een sportieve middag plaats. Doel was de beeldvorming over jongeren met een handicap hiermee een positieve impuls te geven. De tour is een initiatief van de Pluryn Werkenrode Groep, de Johan Cruyff Foundation en Stichting de NEES. Deze stichtingen ondersteunen mensen met een handicap bij het sporten.

Ruim tweehonderd kinderen van de Mytylschool Ariane de Ranitz uit Utrecht, G-teams van de voetbalclubs DVSU en CJVV uit Amersfoort en jonge revalidanten uit De Hoogstraat zelf gingen sporten met en tegen de profvoetballers van FC Utrecht. Het ging er fanatiek aan toe, zo konden de kinderen voetballen met de FC Utrecht-spelers, maar ook badmintonnen, fitnessen, kanovaren, buksschieten en rolstoelhockeyen. Bij iedere activiteit waren één of meerdere spelers van FC Utrecht aanwezig om mee te doen met de kinderen. Natuurlijk deelden de spelers en trainers ook handtekeningen uit.

`Het is mooi om te zien hoe iedereen geniet van het sporten, zowel de kinderen als de spelers. Het enthousiasme en plezier straalt van iedereen af`, aldus teammanager John van Erve. FC Utrecht bezoekt ook volgend jaar De Hoogstraat om weer te sporten met de vele enthousiaste kinderen.

foto`s: FCUphoto / Marian van Soest

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres