FC Utrecht O17 sluit najaarscompetitie goed af

16 december 2018

"We gaan met een goed gevoel de winterstop in".

"We gaan met een goed gevoel de winterstop in. Gezien het lastige 1e deel van de competitie, kunnen we tevreden terugkijken op de wijze waarop we een zesde plaats hebben bereikt. Vandaag lieten we echt wel onze progressie zien. Ik heb met name in de eerste helft goed voetbal van mijn ploeg gezien. Van de ploegen die boven ons zijn geëindigd hebben we slechts één punt gepakt, dus daar ligt voor ons de uitdaging in de kampioenspoule na de winterstop. Maar gezien ons spel van vandaag, heb ik daar alle vertrouwen in." Aldus trainer Rudy Jansen, die zijn ploeg met 0-2 zag winnen in en tegen Heerenveen. Op die overwinning was niets af te dingen. De Friese tegenstander kon de gehele wedstrijd nauwelijks gevaarlijk worden en als de Utrechters wat zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen was de overwinning hoger uitgevallen. Met name in de eerste helft was Utrecht in het koude noorden veel beter dan Heerenveen, toch waren de keuzes in de laatste fase, zoals dat zo mooi heet, niet goed waardoor echte grote kansen uitbleven. Het duurde ruim een half uur voordat Utrecht dan toch op voorsprong kwam, het had daarbij wel hulp van een Heerenveense verdediger nodig die een harde voorzet van Özcan Yasar in eigen doel werkte. Drie minuten later werd het 0-2 nadat Julian van Maarschalkerweerd zijn ploeggenoot Ibrahim El Kadiri wegstuurde en deze liet na een paar prachtige schijnbewegingen iedereen inclusief Heerenveen keeper Kris van Rijn kansloos.

Utrecht begon ook de tweede helft goed, maar nadat het een aantal 100% kansen onbenut had gelaten werd het slordiger en liet het Heerenveen beter in de wedstrijd komen. Tot grote kansen voor het doel van Mon Scheepers leidde dat echter niet. En zodoende konden de drie punten mee terug naar de Domstad. Zoals wellicht bekend moest Utrecht na een halve competitie bij de eerste acht ploegen eindigen om na de winterstop mee te mogen doen om het kampioenschap van Nederland. Na een lastige start, waarin na vier wedstrijden slechts 3 punten werden gehaald na nederlagen tegen Ajax, Feyenoord, Sparta Rotterdam en een overwinning bij FC Volendam, wisten de Utrechters vijf wedstrijden ongeslagen te blijven. Er waren overwinningen op FC Groningen, PEC, FC Twente, NEC en een gelijkspel tegen koploper Vitesse. Vervolgens waren er nederlagen tegen hoger geplaatste ploegen PSV en AZ. Maar Utrecht liet daarna zien beter te zijn dan de ploegen die het onder zich had: met de 0-4 overwinning op Excelsior verzekerde Utrecht zich van een plaats bij de eerste acht om vervolgens dus de eerste seizoenshelft af te sluiten met een 0-2 in Heerenveen en een prima zesde plaats.

In januari gaat de kampioenspoule van start en gaat Utrecht proberen zich te laten zien in de confrontaties met de andere topopleidingen van ons land, zijnde Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Groningen, NEC en Vitesse.
 
Namens O17 en zijn staf wenst uw verslaggever u fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling en hoopt O17 daarna op veel support langs de lijn. De competitie start op zaterdag 12 januari, tot dan!

Scoreverloop:

"34  0-1  Eigen doelpunt sc Heerenveen
"37  0-2  Ibrahim EL Kadiri

Opstelling FC Utrecht O17: Mon Scheepers, Denso Kasius, Nathan Holder, Jens Guiting, Sam Tel, Jaden Airewele, Özcan Yasar ("72 Hemn Ali), Julian van Maarschalkerweerd, Juruël Bernadina ("64 Fabio Hendriksen), Kiet Scholten, Ibrahim El Kadiri.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres