FC Utrecht O17 plaatst zich voor kampioenspoule

9 december 2018

Ruime overwinning brengt O17 naar de eerste acht.

FC Utrecht O17 heeft zich vanmiddag mede dankzij een 0-4 overwinning bij Excelsior in Rotterdam geplaatst voor de kampioenspoule voor na de winterstop. Daarmee is meteen het eredivisieschap voor volgend seizoen veilig gesteld. Met nog één wedstrijd te gaan (uit bij sc Heerenveen, red.) is de ploeg van trainer Rudy Jansen voor een plaats bij de eerste 8 niet meer te achterhalen door de concurrentie. Eigenlijk had de ploeg meteen na afloop van de wedstrijd al gedacht dat plaatsing een feit zou zijn, maar Ajax verzuimde zijn sportieve plicht te doen door met 6-2 te verliezen tegen FC Groningen. Daarom moest gewacht worden op de uitslag van PSV-Sparta. Doordat de Eindhovenaren wel hun plicht deden, had Utrecht het doel voor de eerste seizoenshelft bereikt. Jansen was dan ook zeer te spreken over de prestatie van zijn ploeg: "We hebben met z'n allen, staf en spelers, een prima prestatie geleverd. Daarvoor iedereen de complimenten. Na de teleurstelling van vorige week tegen AZ (Utrecht gaf in de laatste minuut onnodig een gelijkspel uit handen), hebben we deze week met z'n allen geconcentreerd gewerkt naar de wedstrijd van deze zaterdag. Het resultaat was er dan ook naar, al hadden we wel veel slordigheden in ons spel, maar de tegenstander was te zwak om daarvan te profiteren. Het is voor onze talenten belangrijk dat zij zich met de maximale weerstand na de winterstop verder kunnen ontwikkelen, daar gaan we dus hard aan werken. Maar nu eerst even genieten van het bereiken van onze doelstelling".

Utrecht begon voor de verandering goed aan de wedstrijd in Rotterdam. Al na 5 minuten had het een tweetal prima kansen gehad om de score te openen. Eerst was er een kopbal van Fabio Hendriksen die ternauwernood door de Excelsior keeper met de voet werd gekeerd, en niet veel later kwam Ibrahim El Kadiri net tekort om een voorzet van Denso Kasius binnen te werken. Excelsior wachtte geduldig op fouten van de Utrechters en die kwamen er door slordigheden in een vaak te langzame opbouw ook. Na zo'n 20 minuten ontsnapte O17 aan een achterstand, toen een Rotterdamse middenvelder vrij voor keeper Ahmed Azmi naast schoot. In plaats van de 1-0 werd het in de tegenaanval 0-1: linksback Sam Tel soleerde door de Excelsior defensie en bood Özcan Yasar een niet te missen kans. Twee minuten later was het al 0-2, nadat Yasar onderuit was gehaald en Oussama Alou de toegekende strafschop in tweede instantie benutte. Utrecht was vanaf dat moment verder de bovenliggende partij en kwam eigenlijk alleen door eigen slordigheden nog in gevaar. De Excelsior voorwaartsen kwam echter niet meer gevaarlijk in de buurt van keeper Azmi. Twintig minuten na rust was de wedstrijd gespeeld, toen Ibrahim El Kadiri de bal uit een afgeslagen hoekschop in één keer op de pantoffel nam. En een tiental minuten later lieten twee invallers zich gelden: Julian van Maarschalkerweerd verzorgde de assist op Juruël Bernadina, die de bal koel binnenschoot voor de 0-4 eindstand.

Scoreverloop:
"20  0-1 Özcan Yasar
"22  0-2 Oussama Alou
"60  0-3 Ibrahim El Kadiri
"72  0-4 Juruël Bernadina

Opstelling FC Utrecht O17: Ahmed Azmi, Denso Kasius, Valentijn Beck, Jens Guiting, Sam Tel, Jaden Airewele, Ibrahim El Kadiri ("63 Juruël Bernadina), Yuya Ikeshita ("68 Julian van Maarschalkerweerd), Fabio Hendriksen ("76 Onur Demir), Oussama Alou ("68 Kiet Scholten), Özcan Yasar ("74 Hemn Ali).  

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres