FC Utrecht O14 heeft maling aan reputaties

24 november 2018

O14 ook te sterk voor Feyenoord.

Vorige week werd Ajax verslagen. Vandaag heette het slachtoffer Feyenoord.

Al snel kreeg Elvic Jager twee drie (!) kansen, maar helaas vond hij zowel de keeper als de paal op zijn weg en ging zijn inzet nipt voorlangs. Daarop had Feyenoord meer balbezit, maar dat konden de Rotterdammers niet omzetten in grote kansen. Naarmate de eerste helft vorderde werd het verdedigende spel van FC Utrecht nog beter zodat Feyenoord met passes achter de verdediging een aantal keer probeerde gevaarlijk te worden, maar naast de positiewisseling lukte dat ook niet.

Niet lang daarna was het Rafik El Arguioui die een fraaie vrije trap van Adam Tahaui verzilverde en de 1-0 noteerde op het scorebord. Feyenoord wist geen grote kansen te creëeren en daardoor werd de ruststand op 1-0 bepaald.

Na rust een evenwichtig Utrecht in verdedigend opzicht, maar het was toch binnen 5 minuten raak door slordig balverlies op eigen helft. Een mooie counter van Feyenoord betekende de 1-1. Hierna was Feyenoord gevaarlijk vanuit corners en moesten de Domstedelingen enorm op de hoede zijn en dat waren ze.

Aan de andere kant was het FC Utrecht dat met David Easmon (twee maal voorlangs en naast getikt), Elvic jager en Alvaro Henry (over) die met enorme kansen nalieten de wedstrijd te beslissen in Utrechts voordeel. Uiteindelijk was het David Easmon die randje ‘16’ de bal in de winkelhaak joeg en de eindstand bepaalde op 2-1 in de voorlaatste minuut. Een prachtige goal en de ontlading was reuze. De 9 minuten blessuretijd werden zonder zorgen afgewerkt. FC Utrecht kreeg nog 2 reusachtig grote kansen op een grotere score maar liet dit na.

Zorgen dat kansen worden verzilverd en dat we er nog meer creëeren door achterin te herkennen waar de vrijstaande speler staat is de uitdaging die de ploeg wacht richting de oefenwedstrijden tegen Geinoord O15 en Almere City O15.
 

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres