FC Utrecht - Espanyol 2-2

13 augustus 2007

FC Utrecht behaalde zondag in een aantrekkelijke openingswedstrijd van het seizoen een verdienstelijk gelijkspel tegen Espanyol.


De tienduizend toeschouwers in Stadion Galgenwaard zagen een aantrekkelijk duel met gedurfd spel, regelmatig vlot lopende combinaties en af en toe een individueel hoogstandjes van Sanmartean. ‘We zijn redelijk tevreden’, sprak trainer John van Loen na afloop. ‘Dit biedt perspectief voor de competitie.’ 

De opstelling van FC Utrecht week op twee plaatsen af van de elf die startten tegen Xanthi. De Ruiter stond in het doel en waar vorige week Nelisse in de punt van de aanval speelde, stond nu Vandenbergh in de basis. Rossini en Nelisse zaten ook niet op de bank. Uit voorzorg, omdat het tweetal enigszins overbelast was. 

De Ruiter toonde dat hij in vorm is. Met name in de eindfase van de eerste helft behoedde de 21-jarige doelman zijn ploeg tot drie keer toe voor een tegentreffer. Zo redde hij bekwaam toen Montero alleen op hem af kon komen. Aan de twee tegentreffers na rust kon De Ruiter niet veel doen. Hij kon dan ook terugkijken op een prima debuut.

Dankbaar applaus van de aanhang was er ook voor de acties van Sanmartean. De Roemeen dribbelde regelmatig langs een aantal Spanjaarden en vond in de eerste helft met een subtiel steekballetje toch nog een medespeler. Hij begon voor de tweede keer op rij in de basis en speelde dit keer zeventig minuten mee.  

FC Utrecht kwam na 24 minuten spelen verdiend op voorsprong. Broerse stond aan de basis van de aanval die door George werd afgerond. De eerste helft leverde drie gele kaarten op. Al na veertien minuten werd een overtreding op George door arbiter Nijhuis bestraft en ook een forse ingreep op Cornelisse leverde geel op. Aan Utrechtse zijde liep Broerse tegen een gele kaart op. Na rust werden nog twee Spanjaarden op de bon geslingerd. Echt onvriendelijk werd het echter niet.

Al in de eerste minuut na rust nam FC Utrecht verder afstand. Via keller en Vandenberg kwam de bal voor de voeten van Dickoh die niet aarzelde en FC Utrecht op 2-0 zette. In de tweede helft werd door beide coaches veelvuldig gewisseld. Aan de kant van FC Utrecht zes keer.

Na rust waren beide teams aan elkaar gewaagd. Espanyol, dat vrijdag nog een maatje te groot bleek voor Heerenveen (3-1), kwam in de 66e minuut via Garcia terug in de wedstrijd en maakte een kwartier voor tijd gelijk.  Vandenbergh had vlak voor tijd de kans op de winnende treffer, maar zijn inzet verdween over het doel. ‘Jammer’, aldus Vandenbergh, ‘Maar ik heb liever dat ik hem volgende week tegen Feyenoord maak.’

Het deed echter niets af aan de goede indruk die FC Utrecht maakte tijdens het eerste optreden voor eigen publiek dit seizoen. Een goede generale. Volgende week start FC Utrecht de competitie met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Opstelling FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse (61. Van Buuren), Dickoh (61. Leeuwin), Keller, Pieters (46. Shew-Atjon), Caluwé (46. Kruys), Van Dijk, Broerse (61.Somers), Sanmartean (69. Kopteff), George, Vandenbergh

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres