FC Utrecht-De Graafschap 2-2

14 augustus 2011

FC Utrecht herstelde zich zondag bij een 0-2 achterstand en pakte door twee treffers van Jacob Mulenga toch nog een punt.

FC Utrecht herstelde zich zondag bij een 0-2 achterstand en pakte in de slotfase toch nog een punt in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Jacob Mulenga scoorde bij zijn rentree beide treffers. De aanvaller maakte na rust weer voor het eerst zijn opwachting na negen maanden afwezigheid.

De basisopstelling van FC Utrecht kende zondag drie wijzigingen ten opzichte van vorige week. Rob van Dijk stond onder de lat en ook Alexander Gerndt maakte voor het eerst zijn opwachting in het shirt van FC Utrecht. Tommy Oar speelde in plaats van de zaterdag op de training aan zijn knie geblesseerd geraakte Frank Demouge.

Apathisch
FC Utrecht incasseerde al na een kwartier de 0-1. Op ongelukkige wijze. Een gekraakt schot rolde zomaar voor de voeten van de vrijstaande Rydell Poepon, die de bal vervolgens langs Van Dijk schoot. FC Utrecht gaf verder achterin niets weg tijdens die eerste helft, had een overwicht maar de eigen aanvallen hadden nog veel te weinig vernuft. “Apathisch, te weinig initiatief”, typeerde Erwin Koeman het optreden voor rust van zijn ploeg. Uitgespeelde kansen bleven daardoor uit. Marcus Nilsson kopte net naast uit een hoekschop. Verder was er nog een fraai hakballetje op het doel van Johan Mårtensson. Daar bleef het bij.

Rentree Mulenga
Na rust maakte Mulenga dus zijn opwachting. Enthousiast begroet door de aanhang. Van Dijk bracht vroeg in de tweede helft knap redding op een gevaarlijke vrije trap, maar kon niet voorkomen dat El Hassnaoui na een uur de 0-2 maakte. Daarna herstelde de thuisclub zich. Een goede rush van Gerndt bracht Oar en in tweede instantie Asare in kansrijke positie. Gerndt was even later zelf bijna met het hoofd succesvol en een inzet van Zullo ging rakelings voorlangs. Mulenga tikte op aangeven van de net ingevallen Enzio Boldewijn de 2-1 binnen. Kort daarna raakte Gerndt de paal. Zeven minuten voor tijd benutte Mulenga optimaal zijn fysieke kracht bij de gelijkmaker. FC Utrecht kwam overigens kort daarvoor nog goed weg dat Poepon een fout bij FC Utrecht achterin niet afstrafte.

Mentaliteit
"Na rust gingen we met drie aanvallers spelen", zei Koeman tijdens de persconferentie. "Even was er de vrees voor de 0-3, maar op mentaliteit en karakter hebben we er een punt uitgehaald. We hebben het goed opgepikt na de 0-2 achterstand, al is het duidelijk dat we voetballend nog veel moeten leren."

Volgende wedstrijd
Volgende week zaterdag speelt FC Utrecht uit bij Vitesse.


Karakteristieken
Scoreverloop:
14. Poepon 0-1
59. El Hassnaoui 0-2
77. Mulenga 1-2
83. Mulenga 2-2

Arbiter: Braamhaar?
Geel FC Utrecht: -
Toeschouwers:?17.500

Opstelling FC Utrecht: Van Dijk, Van der Maarel (Mulenga/46), Nilsson, Schut, Zullo (Boldewijn/77), Mårtensson (Sarota/84), Wuytens, Asare, Lensky, Oar, Gerndt

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres