FC Groningen-FC Utrecht 0-2

14 september 2007

FC Utrecht won vrijdagavond de uitwedstrijd bij FC Groningen. Van Dijk en Somers scoorden na rust voor FC Utrecht in Euroborg.

Gezien het programma deze maand een welkome zege. Ook de uitvoering gaf vertrouwen. ’Dit was de eerste keer dat we speelden zoals we het graag zien’, aldus John van Loen. Hij sprak van een verdiende zege. ‘Het is een genot om te zien dat uitkomt waar we op trainen door de week. We hebben goed gespeeld, het positiespel klopte vandaag.’

De beste kansen waren in de eerste helft voor FC Utrecht, dat ook het betere van het spel had. In de 21e minuut kwam een hoekschop van Broerse voor de voeten van Kruys. Zijn inzet werd geblokt, waarna FC Groningen doelman Van Loo redde op de omhaal van Dickoh. Een kwartier later stond Broerse aan de basis van de aanval die vanaf de rechterkant ingespeeld werd op Nelisse. De overtreding op de aanvaller, die vastgehouden werd, werd over het hoofd gezien.

FC Groningen, dat door blessures gehavend was in de voorste linie, moest het in die eerste helft vooral hebben van schoten van afstand. Zo ging een uithaal van Lovre maar net naast het FC Utrecht doel. Alleen in de 24e minuut kwam de thuisclub via een geslaagde aanval in de buurt van Vorm. Silva zette goed door aan de rechterkant en vond spits Nijland die voor Keller kwam en zijn inzet rakelings naast de verre paal zag verdwijnen. Op slag van rust raakte een vrije trap van Silva de buitenkant van de paal. Al zat Vorm daar goed bij.

FC Groningen begon overtuigender aan de tweede helft, maar FC Utrecht kwam daarin al snel op voorsprong. Arbiter Kuijpers wees nu wel naar de stip, toen Nelisse over de uitgestoken voet van Metaj struikelde. FC Groningen ging op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde een hectische fase op waarin de aanhang van de thuisclub achter de ploeg ging staan. Maar die druk was slechts van korte duur. Ook FC Groningen claimde tevergeefs een penalty.

FC Utrecht kon er af en toe uitkomen via de tegenstoot en counterde enkele minuten voor tijd naar de 0-2. Invaller Somers rondde de prima pass van Sanmartean af. In de slotminuten mocht ook Vandenbergh nog zijn opwachting maken.

Volgende week speelt FC Utrecht opnieuw uit, dan is Heerenveen de tegenstander.

Score: 58. Van Dijk 0-1; 86. Somers 0-2
Toeschouwers: 19.200
Arbiter: Kuipers
Geel: Pieters, Broerse (FC Utrecht); Meerdink, Metaj, Silva (FC Groningen)

Opstelling FC Utrecht: Vorm,Cornelisse,Keller,Dickoh,Pieters,Kruys (Somers/81),Van Dijk,Broerse,George(Vandenbergh/88), Nelisse,Sânmartean (Schut/86)

Somers heeft de 0-2 ingeschoten en bedankt zijn medespelers

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres