Einde aan mooie serie FC Utrecht O17

25 november 2018

Slordig verdedigen breekt O17 op.

In Eindhoven kwam er een einde aan een reeks van vijf ongeslagen duels voor O17. PSV won verdiend met 3-1 na een gelijke stand bij rust (1-1). Toch was de nederlaag niet nodig geweest. De doelpunten van PSV kon de ploeg zichzelf aanrekenen. Bij het eerste doelpunt kon PSV'er Madueke zomaar door de Utrechtse linies slalommen. Bij het tweede doelpunt verspeelde Utrecht rechtsback Denso Kasius op eigen helft onnodig de bal en bij de derde zag de linkerkant van de Utrechtse defensie er allesbehalve goed uit. Trainer Rudy Jansen was dan ook niet te spreken: "PSV was vandaag de betere ploeg, maar de manier waarop we de doelpunten weg hebben gegeven is kwalijk. Zeker in de eerste helft hebben we laten zien dat we prima meekunnen met de bovenste ploegen, maar na rust maakten we teveel onnodige individuele fouten. Een gelijkspel had er zeker in gezeten."

En het wedstrijdverloop dan? De eerste helft ging redelijk gelijk op. PSV kon weliswaar vaak het middenveld eenvoudig overbruggen, maar echt gevaarlijk werd het voor het Utrechtse doel niet. De Eindhovenaren kwamen na 22 minuten op 1-0 en Utrecht maakte via Ibrahim El Kadiri niet veel later gelijk. El Kadiri kreeg de bal daarbij wel op een presenteerblaadje van de PSV verdediging.

Utrecht kwam na rust niet goed uit de kleedkamer, schonk PSV meteen een levensgrote kans, maar kwam toen nog goed weg. Zelf kreeg het even later ook een dot van een kans, maar de prima voorzet van El Kadiri ging aan de Utrechtse spitsen voorbij. In drie minuten tijd gaf O17 niet veel later de wedstrijd uit handen. Het probeerde daarna nog wel wat terug te doen, maar echte kansen kwamen er niet meer.

Volgende week komt AZ naar Zoudenbalch en kan Utrecht zich revancheren voor deze mindere wedstrijd. Aanvang is 14.30.

Scoreverloop:
"22  1-0  PSV
"26  1-1  Ibrahim El Kadiri
"52  2-1  PSV
"55  3-1  PSV

Opstelling FC Utrecht O17: Ahmed Azmi, Valentijn Beck, Jens Guiting, Sam Tel, Nathan Holder, Juruël Bernadina ("69 Jaden Airewele), Yuya Ikeshita ("72 Kiet Scholten), Fabio Hendriksen ("58 Özcan Yasar), Oussama Alou, Ibrahim El Kadiri.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres