Beleving FC Utrecht spreekt Nelisse aan

1 januari 1970

Beleving FC Utrecht spreekt Nelisse aan

Beleving FC Utrecht spreekt Nelisse aan, bron: Utrechts NieuwsbladDe handdruk van AZ- trainer Co Adriaanse getuigt van warmte. De scheidende coach feliciteert in de perskamer van stadion De Hout oprecht aanvaller Robin Nelisse met diens overgang naar FC Utrecht.

Met een verbale toevoeging, vanzelfsprekend. "Ik was in het fusiejaar 1970 de eerste transfer van FC Utrecht. Ik kwam van De Volewijckers en kostte 125.000 gulden. Jij bent de laatste, tot aan gisteren. En je komt voor niets."Daarmee is voor even de cirkel rond in Alkmaar. Maar Nelisse weet dat hij deze lente ook niet de laatste speler zal zijn die naar Galgenwaard wordt gelokt. "Dat spreekt me erg aan in FC Utrecht: de ambities. Ik heb het altijd leuk gevonden tegen FC Utrecht te spelen. Een mooie club met een grote entourage. Ik ben begonnen bij Feyenoord en ik zie FC Utrecht als Feyenoord in het klein. De structuur is goed en de beleving is groot. Ik ben er erg blij mee." Dat bleek bij de contractbesprekingen, die dinsdagmiddag in razend tempo werden gevoerd." Ik had direct een goed gevoel," zegt Nelisse. "En waarom aarzelen of wachten als het gevoel goed is? We waren het snel eens. Ik heb negens spijt van." De straat en de niet meer bestaande club De Musschen waren in Rotterdam de leerschool voor Nelisse. Op 12- jarige leeftijd maakte de spits zijn opwachting bij Feyenoord. Niet eens met het idee profvoetballer te worden. Dat besef kwam later pas.

"Als jochie ging ik altijd met de bus naar Varkenoord, het trainingscomplex van Feyenoord. Toen dacht ik wel eens dat het fantastisch moest zijn ooit in De Kuip te voetballen. Maar dat was meer dromen. Zo rond mijn 17e, 18e dacht ik er wel eens over na hoe het zou zijn profvoetballer te worden. Ik speelde destijds in Jong Feyenoord en in dat team deden ook wel eens spelers van het eerste mee. Ik voelde me lang niet altijd minder dan die jongens. Toen drong het besef tot me door." Vier jaar stond Nelisse onder contract bij Feyenoord, vervolgens maakte hij het uitstapje naar Cambuur. Waarna AZ in 2000 nadrukkelijk aan de deur klopte.Dit seizoen is zijn laatste in Noord- Holland. Ondanks de derde plaats waarmee AZ deĀ  competitie afsluit. Ondanks de nipt gemiste finale van het UEFA- cuptoernooi. Zijn komst naar FC Utrecht lijkt dus sportief gezien een stap terug?" Nee, zo zie ik dat niet," is Nelisse stellig." Ik heb vijf jaar bij AZ gezeten, een mooie periode. Maar ik ben toe aan iets verfrissends. Ik heb de ambitie te willen spelen. Dat laatste was bij AZ eigenlijk pas het geval nadat ik gezegd had weg te willen. Dat was zo rond de winterstop. Pas in 2005 heb ik eigenlijk een basisplaats gekregen." Bij FC Utrecht wil Nelisse zich vooral concentreren op het heden. Alleen het nu telt voor de geboren Rotterdammer. "Ik ben niet iemand die zich zo bezig houdt met zijn ontwikkeling. Natuurlijk denk je wel na voordat je ergens tekent, maar ik leef toch meer van dag tot dag. Ik heb niet bij FC Utrecht voor drie jaar mijn handtekening gezet met het oog op een volgende club. Nee, ik zie wel als het is afgelopen." Net als zijn toekomstige trainer Foeke Booy, denkt ook Nelisse voor FC Utrecht van waarde te zijn. Hij is een teamspeler, dat is algemeen bekend. "Maar ik ben ook spits, ik probeer doelpunten te maken. Je moet gewoon scoren. Daarnaast ben ik iemand die keihard werkt, ik ben veel in beweging. Ik heb altijd moeten knokken om beter te worden. Dat heeft te maken met de jeugdopleiding bij Feyenoord. Als spits kreeg je daar bepaalde taken. Die moest je uitvoeren. Je komt namelijk nooit ergens zomaar."

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres