Arbiter Blom bij FC Utrecht in gesprek met jongeren

29 maart 2007

Scheidsrechter Kevin Blom was afgelopen week te gast bij FC Utrecht om samen met jongeren te praten over normen en waarden binnen en buiten het voetbalveld. Het gesprek was onderdeel van het project Inside, een sociaal maatschappelijk project met jongeren uit Utrecht.

Het project Inside is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Utrecht en welzijnsorganisatie Cumulus. Het doel is een positieve gedragsverandering bij de deelnemende jongeren teweeg te brengen.

Een dialoog over normen en waarden met aansprekende personen binnen het voetbal opende de ogen en oren van veel deelnemers. In de kleedkamer van FC Utrecht gingen de jongeren enthousiast in gesprek met Eredivisiescheidsrechter Kevin Blom. De jongeren waren goed voorbereid en stelden veel vragen om zo een goed beeld te krijgen van het werk van een scheidsrechter in het betaald voetbal. Blom gaf aan al op jonge leeftijd te zijn begonnen als scheidsrechter. `Het is een fantastische hobby, waar je heel veel plezier aan kunt beleven. Het is toch geweldig om spelers te zien voetballen waar jij leiding aan geeft. Als je het echt leuk vindt kun je steeds hogerop komen`.

Blom maakte de aanwezigen duidelijk dat ook voor hen een toekomst als scheidsrechter tot de mogelijkheden behoort. Tevens vertelde hij dat ook een scheidsrechter zich goed moet voorbereiden op een wedstrijd. Een scheidsrechter dient te weten wat er allemaal leeft in het voetbal, zowel op amateurniveau als in het professionele voetbal.

Sommige jongeren gaven aan tijdens wedstrijden wel eens bepaalde spreekkoren te horen en deze eigenlijk helemaal niet leuk te vinden. Scheidsrechter Blom maakte duidelijk dat vanaf begin 2007 de verantwoording voor het aanpakken van deze ongewenste spreekkoren ligt bij de clubs. `Supporters moeten streven naar het positief aanmoedigen van hun team`, zei Blom. `Niet lang geleden was ik vierde official bij de interland Rusland-Esltland en dan is het geweldig als iedereen vooraf al respect heeft voor bijvoorbeeld het volkslied van beide teams. Zo kan het ook`.

Indien de leerlingen het project goed doorlopen, krijgen ze de mogelijkheid om als ballenjongen bij een thuiswedstrijd van FC Utrecht te fungeren. Scheidsrechter Blom stelde dat een ballenjongen een voorname rol speelt in de wedstrijdorganisatie. `Discipline en snelheid zijn de voornaamste eigenschappen van een goede ballenjongen`. De jongeren zagen het al helemaal voor zich. Ballenjongen in Stadion Galgenwaard ligt voor ze in het vooruitzicht.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres