FC Utrecht Vrouwen stelt kampioensfeest FC Twente Vrouwen uit met zwaarbevochten gelijkspel

21 april 2024

Punt voor FC Utrecht Vrouwen na spannende strijd: 2-2

Na een mooi uitgespeelde aanval krijgt Amber Visscher ver buiten het zestienmetergebied alle tijd en ruimte om uit te halen. De bal knalt over keepster Leonie Doege het doel in. Visscher zet FC Utrecht op een 2-1 voorsprong tegen koploper FC Twente.

Dreiging FC Twente resulteert in doelpunt
Op een uitverkocht Sportcomplex Zoudenbalch komt FC Twente het beste uit de startblokken. Er is direct veel dreiging van de ploeg die hoopt vandaag de Eredivisietitel te vieren. Na het eerste kwartier hebben de bezoekers uit Enschede al meerdere kansen. Ilse van Zanden zet meerdere keren een belangrijk blok en keepster Jasmijn de Groot weet een schot net over het goal te tikken. In de 25e minuut is het raak voor FC Twente. Een afstandsschot van Marisa Olislagers vliegt in de kruising, boven het bereik van Jasmijn de Groot.

FC Utrecht terug in de wedstrijd
Na het tegendoelpunt is het de ploeg van Linda Helbling met de voornaamste dreiging. FC Utrecht is veel op de helft van de bezoekers, wel met het risico dat FC Twente klaarstaat voor een snelle omschakeling. In de 39e minuut dribbelt Lotje de Keijzer richting de goal. Op weg naar de Enschedese goal is zij verdedigster Danique van Ginkel te makkelijk af, waardoor ze vrij voor keepster Doege komt te staan. De Keijzer bewaart haar rust en schiet de bal links onderin de goal binnen. Hiermee gaan beide ploegen op gelijke hoogte de rust in: 1-1.

FC Utrecht Vrouwen op voorsprong
Het doelpunt van De Keijzer lijkt voor veel onrust bij de bezoekers te zorgen. De ploeg uit de Domstad profiteert van de spanning bij FC Twente. Hierdoor is FC Utrecht de sterkere ploeg aan het begin van de tweede helft. Een bal op de lat waarschuwt het team uit Twente dat FC Utrecht ook vecht voor de punten. Even lijkt FC Twente terug te komen, maar De Groot houdt een afstandsschot klemvast. In de 77e minuut bouwt FC Utrecht Vrouwen een aanval mooi op, met veel samenspel. Amber Visscher heeft alle ruimte, wanneer zij van twintig meter afstand uit kan halen. Haar schot belandt in de rechterbovenhoek, ver buiten het bereik van Doege. Met dit afstandsschot en het eerste Eredivisiedoelpunt van Visscher, brengt de linksback de thuisploeg op een 2-1 voorsprong.

Spanning in de slotminuten
De spanning op Sportcomplex Zoudenbalch bouwt steeds verder op naarmate de wedstrijd vordert. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd krijgt Caitlin Dijkstra de bal op zestienmeterlijn en schiet op goal. Niemand van FC Utrecht weet het schot te blokken, waardoor de bal het net raakt. Met een 2-2 tussenstand op het scorebord, zitten de supporters van beide teams op het puntje van hun stoel wanneer FC Twente Vrouwen in blessuretijd nog een vrije trap neemt. Het schot gaat naast en niet veel later wordt er afgefloten. FC Utrecht Vrouwen pakt een punt in eigen huis en stelt het kampioensfeest van de Twentenaren uit.

In de agenda: FC Utrecht Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen
FC Utrecht Vrouwen komt nog eenmaal dit seizoen in actie op Sportcomplex Zoudenbalch. Op woensdag 1 mei komt PEC Zwolle Vrouwen op bezoek. Om 18.45 uur wordt er afgetrapt. Scoor jouw tickets via de ticketpagina!

Scheidsrechter: Wendy Gijsbers

FC Utrecht Vrouwen - FC Twente Vrouwen: 2-2
25. Marisa Olislagers, 0-1
39. Lotje de Keijzer, 1-1
77. Amber Visscher, 2-1
90. Caitlin Dijkstra, 2-2

Gele kaarten: Joni Paliama (FC Utrecht), Wieke Kaptein (FC Twente).

FC Utrecht Vrouwen: Jasmijn de Groot; Amber Visscher  (85. Naomi Piqué), Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Joni Paliama; Nurija van Schoonhoven (94. Sophie Cobussen), Marthe Munsterman, Sam de Jong (85. Judith Roosjen); Tami Groenendijk (74. Elisha Kruize), Lotje de Keijzer, Eshly Bakker.

FC Twente Vrouwen: Leonie Doege; Kim Everaerts, Marit Auée, Caitlin Dijkstra, Marisa Olislagers; Wieke Kaptein, Ella Peddemors (62. Kayleigh van Dooren), Danique van Ginkel; Renate Jansen (81. Sophie te Brake), Elena Dhont (81. Anna-Lena Stolze), Liz Rijnsbergen (11. Taylor Ziemer).